Pre race report Kronborg

Den senaste tiden har det varit svårt att hinna med någon ordentlig träning. Efter Malmö Triathlon började jag jobba igen och tiden att hinna med triathlon har varit frånvarande, v.33 och v.34 hann jag dock med ett simpass och 3 löppass.

Förra veckan (v35) hade vi övningsvecka vilket inte medgav någon som helst träning utan mest massa slitage på kroppen, bära tungt, dålig mat etc. Jag bestämde mig ända på fredagen att jag skulle ut och cykla. Jag hade inte cyklat sedan Malmö Triathlon, jag tycker det är allmänt svårt att klämma in cykelpassen då det oftast tar sådan tid. Jag valde att cykla min vanliga 9mila runda som går via Staffanstorp-Dalby-Veberöd-Häckeberga-Klågerup. Dels för att den motsvarar den distansen jag ska cykla på IM 70.3 Kronborg, jag har cyklat rundan tidigare så jag vet vilken tid jag ungefär gör den på, rundan innehåller mycket uppförsbacke så man kan träna lite benmuskler.

Att ge sig ut på en långtur med fokus backe, är en dålig idé när man släpat omkring på utrustning på 20-25kg i fyra dagar. Efter ungefär 4mil dog mina ben och allt blev bara jättetungt. I en del av backarna kändes det som om det hade gått snabbare att gå. Sluttiden blev ungefär 20 min sämre än vad jag brukar ha på samma runda.

Helgen avslutades med ett distanspass i löpning på söndagen. Jag sprang ca 1h30min genom Malmö, oklart vilken fart jag höll. Jag hade inte mina vanliga skor hemma så blev tvungen att springa i mina Inov8 X-talon, lite ovant att springa med lågdropp skor, men det ger säkert sin nyttiga träning det med.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.