På tur över Romeleåsen

Började tisdagen med ett ordentligt fyspass. Tanken var att ta en lite längre tur än vanligt på cykeln. Förra sommaren hade jag rekat en runda som gick upp över Romeleåsen, då hade jag lite otur och hamnade en del fel, strax söder om Skurup närmare bestämt.

Rundan bjuder på fina raksträckor speciellt mellan Malmö-Staffanstorp-Dalby här kan

Vägen uppför Stenberget/Romeleåsen

Vägen uppför Romeleåsen

man trycka på väldigt bra. Vid Dalby bär det av uppåt för att sedan mynna ut i en rolig nedförsbacke mot Veberöd. Vid veberöd svänger man av mot Skurup väg 102. Här börjar en relativt lång klättring över Romeleåsen. När man kommer upp på Stenberget har man nått dess topp ( det fortsätter iallafall inte uppåt).  Som säg bör efter en lång uppförsbacke följer en ganska brant nedförsbacke med en del tvära svängar. Här gäller det att inte missa avfarten till Svaneholms slott, annars hamnar man i Skurup.

Nu börjar vägen smalna av, och cyklingen blir betydligt mer teknisk. Korta men branta backar, tvära kurvor, dålig asfalt på sina ställen. Vägen är på detta sättet hela vägen till Häckeberga. Efter Häckeberga är vägen större och rakare, här kan man trycka på igen. Slutturen går nu via

Toppen av Romeleåsen

Toppen av Romeleåsen

Hässleberga, Klågerup ( innan Klågerup finns ett jättefint stenugnsbageri i Vismarslöv) och Bara för att slutligen anlända till Malmö via Toftanäs.

Laddade tillfälligt ner Funbeat appen för att få en uppfattning om hur långt och snabbt jag cyklade. Hade som målsättning att under alla flacka partier ligga i tempobågen och trycka hårt. Så fort det blev bebyggelse så fick benen vila. Koncepetet flöt på bra och snittade mellan 35-40 km/h  i båge som mest 45km/h. Hela sträckan mätte jag upp till 9mil och den tog knappt 3timmar.

Genom tekniska småvägar mot Häckeberga slott

Genom tekniska småvägar mot Häckeberga slott

Testade också min nya hjälm som jag fått förra veckan. En ”Giro Air attack”, ska tydligen göra en jättesnabb enligt alla tester. Oklart om det var den eller mina ben som gjorde att det gick snabbt idag, men cool är den iallafall :)

 

 

 

Här är en länk på rundan  http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=4383767

Tänk "Daft Punk"!

Tänk ”Daft Punk”!

This entry was posted in Okategoriserade, Träning and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.